Tandblegning i Sønderborg

Hvem vil ikke gerne have pæne, lyse tænder?

Blegning af tænder har været kendt og brugt langt tilbage i tiden, men det er blevet mere aktuelt end nogensinde. Det er én af de muligheder der findes for at opfylde de stigende kosmetiske krav.

Men det er vigtigt at få en faglig vurdering og en ordentlig information om muligheder og risici inden man går i gang. Vi tilbyder en uforpligtende undersøgelse med information til alle der overvejer at blive bleget. Vælger du behandling, er undersøgelsen gratis.

Læs vores ‘Info før blegning’, og ring til klinikken eller send en mail for at aftale en tid til forundersøgelsen eller hvis der er yderligere spørgsmål.

Mest efterspurgt er totalblegningen. Læs Anjas egen historie ‘Smilet er blevet større’ nedenfor.

Det er naturligvis også muligt at blege en enkelt tand der f. ex. er blevet misfarvet efter en rodbehandling.
Tandblegningen finder sted på vores tandlæge klinik i Sønderborg

Smilet er blevet større

To timer i tandlægestolen hos Flemming Kock resulterede i naturligt hvide tænder, med blegningsmetoden Zoom.

Jeg har lyst til at sende alle dem jeg møder et stort smil. Alle skal bare se mine ”nye”, flotte tænder. Faktisk er jeg selv overrasket over, hvor meget det betyder for selvsikkerheden, at der sidder en sand perlerække inde i munden, men det gør det altså.

Nu har jeg godt nok aldrig haft nikotingule kaffetænder, men tænderne havde efter ca. 22 år i munden fået en anden og mørkere farve end da de i sin tid kom frem. Derfor var jeg heller ikke sen til at træffe beslutningen om, at lade bisserne blege hos tandlæge Flemming Kock i Sønderborg.

Han skulle dog lige se gebisset før projektet blev sat i søen. Det er nemlig ikke alle der kan bleges, og det har stor betydning om der er plomber osv. i tænderne. Og Flemming gjorde meget ud af at understrege, at man fik lysere – ikke hvide – tænder.

Går man med et ønske om et helt hvidt hollywood-smil, er det altså en anden løsning der skal til. Metoden, der kaldes Zoom blegning, fjerner nemlig kun de misfarvninger der er kommet udefra, og kan altså ikke gøre tænderne lysere, end de var fra naturens hånd.

Jeg havde hørt om tandblegning, inden jeg selv fik det gjort. Det var et eller andet med store skinner, som man skulle sove med i munden om natten. Inden i hovedet havde jeg en forestilling om noget der mest af alt lignede bokseres tandbeskyttere.

Zoom blegningen skulle imidlertid ikke foregå hjemme under min dyne, men derimod i stolen hos Flemming. Hele proceduren varer ca. to timer, hvoraf størstedelen af tiden går med at dække alt det, der ikke skal bleges, af. Blegningen sker ved hjælp af en blegegelé og ultraviolet lys, og for at disse ting ikke skal påvirke andet end de tænder, der skal være lysere, dækkes alt tandkød og læber af med gaze og en gummiagtig grøn masse.

Udover afdækningen sidder man med en såkaldt læbeholder i munden under hele forløbet, så der er fri adgang til tænderne. Og det er faktisk ikke så ubehageligt, som det måske kunne lyde. Rent faktisk er hele processen utroligt afslappende, og der er ikke noget der gør ondt overhovedet.

Med den hvide læbeholder på plads, en mund der mere eller mindre var udstoppet med gaze, og et par kæmpestore orange briller på næsen, blev den blå gummimasse lagt på alt tandkødet. Det var en langvarig nørklet proces, for det måtte ikke komme på tænderne, som så ikke ville blive bleget. Da der ikke længere var noget tandkød at se, kunne blegningen gå i gang.

Geléen blev smurt på de tænder der skulle bleges, og skulle så lyses i et kvarter. Det blev gentaget med ny gelé i alt tre gange, og så var alle misfarvningerne pist væk. Jeg må indrømme at jeg var en smule nervøs for mit spejlbillede efterfølgende. Kunne man i det hele taget se noget som helst? Men jeg må sige, at jeg blev positivt overrasket i allerhøjeste grad. Spejlet på væggen kunne nemlig fremvise en skinnede perlerække, som jeg slet ikke kunne vente med at komme ud og vise verden.

Fakta: Zoom blegning fjerner misfarvninger, og giver naturligt lyse tænder. Blegningen kan kun fjerne farvestoffer, der er trængt ind i tænderne udefra. Misfarvninger der kommer indefra forsvinder derfor ikke, og fyldninger osv. bleges ikke. Derfor kan det blive nødvendigt, at lægge evt. fyldninger i blegeområdet om efter endt blegning, for at få et optimalt resultat. Blegningen er tandlæge-superviseret fra start til slut, og det giver en større sikkerhed end hjemmeblegning, hvor patienten selv styrer mængden af blegegelé osv.
Der kan opstå en forbigående følsomhed i tænderne, men risikoen er størst ved hjemmeblegning.

Resultatet holder 1-4 år alt efter livsstil. Kaffe, te, rødvin og tobak påvirker tænderne i særlig høj grad og de første 48 timer efter blegning tilrådes det at holde sig helt fra disse ting.

Artiklen bragt i lokalavisen Budstikken

Adresse

Kongevej 34
6400 Sønderborg
Tlf: 74 42 10 85
Email: info@flemmingkock.dk

Privatlivspolitik

Åbningstider

Find os